Ergonomiatuotteet

9074_Select_Soft_satulatuoli.jpgJokainen toimistotyöpiste on räätälöitävä henkilökohtaisesti. Usein pelkkä oikea pöydänkorkeus ja työtuolin asetus ei riitä, vaan työpiste tarvitsee lisätueksi ergonomiatuotteita, kuten kyynärtuen, keskihiiren tai satulatuolin. Kun vanha työpiste siirtyy uudelle työntekijälle, voidaan ergonomiatuotteilla muokata kyseinen työpiste uudelle henkilölle sopivaksi. Lisäksi näillä tuotteilla voidaan helpottaa työntekijän jo olemassa olevia sairauksia tai vammoja, mutta myös ehkäistä niitä.

Myös teollisuudessa sekä seisomatyöpisteissä ergonomiatuotteilla on paikkansa. Seisomapistematoilla voidaan helpottaa seisomisesta aiheutuvaa nivelpainetta ja satulatuoleilla voidaan keventää työasentoa. Teollisuuden teknistyminen on lisännyt tietokonetyötä myös raskasteollisuudessa, jolloin esimerkiksi rannetukien tarve on lisääntynyt. Ergonomia ei siis enää ole vain toimistojen ongelma, vaan kattaa koko työmaailman.

Mitä ergonomiatuotteet ovat?

Ergonomiatuotteisiin voidaan lukea kaikki välineet, jotka helpottavat työntekoa sekä lisäävät mukavuutta. Selectopin tuotteet kattavat työmaailman tarpeet monipuolisesti. Seisomapisteisiin löytyy erilaisia työpistemattoja, raskasteollisuudesta toimistomaailmaan, nivelpainetta helpottamaan. Satulatuolivalikoima on valittu harkiten ja laatua tarkkaillen. Satulatuoleista löytyy malli jokaiselle ja ne voidaan räätälöidä asiakkaan tarpeen mukaan. Valikoimasta löytyy myös erikoismalleja, esimerkiksi iskiasvaivoista kärsiville, liikettä kaipaaville tai mukavuutta kaipaaville.

Valaistus on myös osa ergonomiatuotteita. Selectopin valaisimiin on valittu led-valoja, jotka vastaavat päivänvaloa. Ne siis virkistävät samalla, kun ehkäisevät ikänäön kehitystä. Lisäksi ne helpottavat niskavaivoja sekä päänsärkyä, kun turha siristely ja niskajännitys jäävät pois.

Langaton_pystyhiiri.jpgErgonomiatuotteiden laajin valikoima löytyy hiirityöskentelystä. Tietokonetyöskentelyn suurin rasitus tulee hiiren jatkuvasta ja yksitoikkoisesta käytöstä. Hiiren käyttö on kuitenkin erittäin yksilöllistä ja käden rakenteet samoin. Tästä syystä hiirivaihtoehtoja sekä ranne- ja kyynärtukia löytyy useita. Tukien ja hiirien avulla voidaan rakentaa yksilöllinen ja toimiva kokonaisuus, joka ennaltaehkäisee rasitusvammoja sekä helpottaa jo olemassa olevia vaivoja/sairauksia.

Tähän ei kuitenkaan ergonomiatuotteiden laaja valikoima lopu, vaan niihin luetaan myös jalkatuet, selkätuet sekä toimistotarvikkeet, jotka helpottavat toimiston arkea. Näitä viimeksi mainittuja ovat mm. selailutelineet sekä aineistotelineet.

Ergonomiatuotteiden valinta?

Joitakin ergonomiatuotteita on helppo valita itse, mutta usein on syytä pyytää ammattilaisen apua. Selectopin ammattitaitoiset edustajat auttavat sinua valitsemaan oikeat tuotteet työpisteesi tueksi. Tarvittaessa myös etsimme sinulle sopivan ergonomiatuotteen, jos sitä ei jo entuudestaan valikoimastamme löydy. Tärkeää on valita aina laadukas ja kestävä ergonomiatuote, joka on valittu työpisteen ja tarpeen mukaan. 

 

selectop_CTA.png