ERIKOISHIIRET

Langaton_pystyhiiri.jpg

Hiirityöskentely rasittaa rannetta, kyynärniveltä, olkaniveltä sekä niska-hartiaseutua. Erikoishiiret on valmistettu helpottamaan kyseisten nivelten ja lihasten kiputiloja sekä sairauksia. Pienikin vaiva voi kasvaa huomattavan suureksi pitkittyessään. Siksi on hyvä puuttua jo ajoissa pieniinkin oireisiin.

Erikoishiirien avulla voi jo ennakkoon ehkäistä erilaisten rasitustilojen ja sairauksien syntyä.Erikoishiiriin voidaan lukea mm. keskihiiret (mattomalli, tankomalli) sekä pystyhiiret. Erikoishiiren valinta on yksilöllistä, joten on hyvä kysyä ammattilaisen neuvoa hiiren valintaan. Selectop auttaa sinua löytämään juuri itselle sopivan mallin.

Erikoishiiri apuvälineenä

Mikäli hartiasi jumittavat, selän ryhti on huono, podet hiirirannesyndroomaa tai hiirikäsi pääsee karkaamaan kauas näppäimistöstä, on keskihiiri sinun mallisi. Keskihiiri auttaa työasentoasi pysymään ryhdikkäänä ja voit työskennellä kaksikätisesti. Toisin sanoen sinun on mahdollista käyttää hiirityöskentelyyn kumpaakin kättä yhtä aikaa tai vuorotellen. Lisäksi keskihiiri tukee ranteita, kun kirjoitat pitkiä tekstejä, sillä keskihiiri sijoitetaan näppäimistön eteen. Laitteen käytön oppii helposti, mutta on hyvä kysyä asiantuntijalta neuvoja käyttöön. On myös hyvä pyytää edustajaa näyttämään eri malleja, jotta löydät sen oman, mukavan keskihiirimallin.

Pystyhiiri on oiva valinta, mikäli podet pahoja nivelongelmia tai tennis-/golfkyynärpäätä. Pystyhiiristä löydät mallin sekä oikeaan että vasempaan käteen. Keskihiireen verrattuna pystyhiiri on niin sanottu helppo ratkaisu, sillä se toimii samalla tavalla kuin normaali tietokonehiiri. Se ohjaa käden luonnollisessa asennossa pöydälle, jolloin olkanivelen, kyynärnivelen ja ranteen kierto jää pois. Tätä kautta hartia ei pääse nousemaan. Käsi myös pysyy paremmin lähempänä näppäimistöä, jolloin työasento pysyy kokonaisvaltaisemmin ergonomisena. Pystyhiiri on erikoishiiristä tarkin, joten se sopii hyvin myös esimerkiksi graafikoille, suunnittelijoille tai pienten taulukkojen parissa työskenteleville. Tarvittaessa pystyhiiren kanssa voi käyttää ranne- ja/tai kyynärtukea.  

Erikoishiiren valinta

Hiirityöskentelystä johtuvat kiputilat, tulehdukset sekä jännitystilat ovat hyvin yksilöllisiä ja suurelta osin myös kiinni työympäristöstä (pöytätasot, tekniikka, työtuoli), joten erikoishiiriin on hyvä tutustua laajemmin. Selectopilla ammattitaitoiset edustajat katsovat jokaisen asiakkaan yksilönä ja auttavat valitsemaan oikean mallin. Jo pienellä kokeilulla huomaat, mikä apu voi erikoishiirestä olla. Jokainen uusi hiirivaihtoehto vaatii lyhyen harjoittelujakson, mutta hyöty on huomattavasti pidempi aikainen. Ole rohkea ja opettele uusi, vaivaton tapa tehdä töitä päätteellä.

 

selectop_CTA.png