KESKIHIIRET

Hiirityöskentely rasittaa rannetta, kyynärniveltä, olkaniveltä sekä niska-hartiaseutua. Keskihiiret on valmistettu helpottamaan kyseisten nivelten ja lihasten kiputiloja sekä sairauksia. Pienikin vaiva voi kasvaa huomattavan suureksi pitkittyessään. Siksi on hyvä puuttua jo ajoissa pieniinkin oireisiin. Lisäksi huono ergonomia hiirityöskentelyssä aiheuttaa ryhdin huononemista, koska pyrimme kompensoimaan sitä selän asentoa muuttamalla joko eteen tai sivulle. Keskihiiren avulla voi jo ennakkoon ehkäistä erilaisten rasitustilojen ja sairauksien syntyä.

Miksi keskihiiri?

Mikäli hartiasi jumittavat, selän ryhti on huono, podet hiirirannesyndroomaa tai hiirikäsi pääsee karkaamaan kauas näppäimistöstä, on keskihiiri sinun mallisi. Keskihiiri auttaa työasentoasi pysymään ryhdikkäänä ja voit työskennellä kaksikätisesti. Toisin sanoen sinun on mahdollista käyttää hiirityöskentelyyn kumpaakin kättä yhtä aikaa tai vuorotellen. Lisäksi keskihiiri tukee ranteita, kun kirjoitat pitkiä tekstejä, sillä keskihiiri sijoitetaan näppäimistön eteen. Laitteen käytön oppii helposti, mutta on hyvä kysyä asiantuntijalta neuvoja käyttöön. On myös hyvä pyytää edustajaa näyttämään eri malleja, jotta löydät sen oman, mukavan keskihiirimallin.

Millainen keskihiiri minulle sopisi?

Flexible.jpg

Keskihiirimalleja löytyy sekä pöytäkoneelle että läppärille. Läppärin keskihiiret ovat pienempiä ja kevyempiä. Select Flexible -mallista löytyy myös säilytyspussi kuljetusta varten, joten työmatkoillakin voit huomioida ergonomiaasi; ja kotiinkin hiiri tulee kätevästi mukana.

Flexible on mattomallinen keskihiiri, joten jos olet käyttänyt läppärin kiinteää hiirtä, opit Flexiblen käytön nopeasti.Mattomallinen keskihiiri pöytäkoneelle on hyvä valinta tarkkaankin työskentelyyn. Hiiri on helppo kohdistaa ja se liikkuu pienellä kosketuksella.

Select hiiriohjain Premium on mattomallinen keskihiiri, jossa on pehmeät tukityynyt ranteille hiiri- ja näppäintyöskentelyä varten. Matto on pehmeää kumia, joten sormet eivät luiskahda pois ohjaimelta. Lisäksi Premiumissa on käteviä pikanäppäimiä, jotka nopeuttavat työskentelyä ja vähentävät klikkailun määrää. Pikanäppäimistä löytyy muun muassa kopiointi- ja liitä-toiminnot, tuplaklikkaus sekä sivunrullaus. 

rolleri.jpg

Tankomallinen keskihiiri on puolestaan hieman vikkelämpi hiiri, ja sopii erityisesti niille, jotka selaavat paljon internetiä ja eri ohjelmia. Toisin sanoen klikkailuja tulee hyvin paljon ja hiirtä täytyy käyttää voimakkaasti.

RollerMouse Free2-mallissa on ohjaintanko, joka on koko keskihiiren mittainen, joten työskentely kummalla kädellä tahansa onnistuu. Myös RollerMousessa on pikatoimintoja, kuten Premiumissakin. Pikatoimintojen käyttö nopeuttaa ja helpottaa työskentelyä, ja tätä kautta myös runsas hiiren klikkailu vähenee. 

Keskihiiren valinnassa on hyvä käyttää apuna ammattilaista, jotta löydät helposti oikean mallin itsellesi. Me Selectopilla autamme sinua, ja etsimme tarvittaessa myös muita ratkaisuja työpisteeseesi.

 

selectop_CTA.png