KYYNÄRTUET TYÖPISTEESEEN

9064_Multirest_kyynartuki_tyopisteeseen.jpgVaikka työpöytä olisi oikealla korkeudella, keskihiiri tai pystyhiiri olisi käytössä ja työtuoli oikeissa säädöissä, voivat hartiat edelleen kipeytyä, niska jännittyä ja erilaiset rasitusvammat oirehtia. Tällöin ratkaisuna on lisätuki, eli kyynärtuen lisääminen työpisteeseen. Kyynärtukia on helppo asentaa pöytään kuin pöytään, ja mallin valinta riippuu työtilasta, hartioiden leveydestä sekä käytössä olevista hiiristä. Kyynärtuki antaa hartioiden laskeutua alas, kun tuolin ja pöydän säädöt ovat kohdallaan, ja kyynärnivelet saavat tukea alleen sekä mukavuutta, mikä ehkäisee/helpottaa rasitusvammoja ja – sairauksia.

Kyynärtukien valinta työpisteeseen

Selectopilla on kahta eri mallia kyynärtukia, jotka voidaan asentaa lähes kaikkiin pöytämalleihin ja työpisteisiin. Multirest-kyynärtuki on kaulastaan kapea, mutta käyttöalaltaan leveä, kestonahkainen kyynärtuki, joka kiinnitetään kahdella kierreruuvilla pöytään, kuitenkin ilman reikiä, eli tarvittaessa kyynärtuen paikkaa voi siirtää. Kiinnitysvaihtoehtoja on useita, eli tuen säätövaraa on paljon.

Multirest-kyynärtuki on paras vaihtoehto työpisteeseen, jossa käytetään yhden käden hiirtä, tavallista tai pystyhiirtä, tai keskihiiren lisäksi käytössä on myös yhden käden hiiri. Kyynärtukea voidaan käyttää myös rannetuellisen hiirimaton kanssa, jos siihen on tarvetta. Kestonahkainen Multirest sopii myös ns. likaisiin olosuhteisiin, koska se voidaan pyyhkiä tarvittaessa. 

Kun käytössä on keskihiiri, kyynärtuen käyttölaajuus kapenee. Tällöin kapeampi malli Minirest riittää erinomaisesti kyynärtueksi. Minirestin voi valita kestonahkaisena tai kankaisena oman mieltymyksen tai työtilan tarpeen mukaan. Kestonahkainen kyynärtuki sopii myös likaisiin olosuhteisiin, sillä se voidaan pyyhkiä puhtaaksi ja sen pintamateriaali kestää likaa huomattavasti kangasta paremmin. Puhtaissa olosuhteissa kangas on mukava ja lämmin materiaali, joka antaa hieman pehmeämmän tuen kyynärnivelille ja kyynärvarsille. Kuten Multirestissä niin myös Minirestissä on monipuolinen kiinnityssysteemi, eli se voidaan kiinnittää lähes kaikkiin työpöytiin tukevasti. 

Kyynärtuen asettaminen työpisteeseen

Kyynärtuen asentaminen ja säätöjen asettaminen on melko helppoa. Toisinaan kuitenkin työtila ja pöydän malli tuovat ongelmia, jolloin on hyvä kääntyä asiantuntijan puoleen. Kun tilaat kyynärtuen Selectopilta työpisteeseen, autamme myös sen asentamisessa sekä työpisteesi säätämisessä myös kokonaisvaltaisesti. On tärkeää, että tuki on asetettu oikein, jotta se helpottaa työasentoa, antaa mukavuutta ja lisää työtehoa.

 

selectop_CTA.png