PÄIVÄNVALOLAMPPU

9116_Led.jpgTyöpisteen valaistus on tärkeä olla kunnossa, jotta jaksamme tehdä töitä hyvällä sykkeellä koko päivän. Erityisesti kaamosaikaan meitä väsyttää enemmän, koska emme juuri näe auringonvaloa, ja saatamme olla sisätiloissa koko valoisan ajan. Väsymykseen on ratkaisuna päivänvalolamppu, joka voidaan sijoittaa työpisteelle tai esimerkiksi taukotilaan. Tehokkaissa led-työpistevaloissa on päivänvalolamppu vakiona, joten virkistyminen tulee jo töitä tehdessä!

Päivänvalolampun hyödyt

Työpisteen yleisvalo (kattovaloista ja ikkunoista tuleva valo yhteensä) tulee olla 500–600 luxia. Työpisteellä puolestaan pitäisi olla 800–1200 luxia siellä, missä tehdään paperityöt. Lisävalon tarpeen tuntee helposti jo silmillään. Mikäli silmät väsyvät, kuivuvat ja siristelevät on syytä hankkia työpistevalaisin päivänvalolampulla. Jatkuva silmien rasittuminen lisää riskiä ikänäön kehittymiselle, ja näkö voi huonontua lasien käyttäjillä entisestään. Usein joudutaankin hankkimaan näyttöpääte- ja/tai lukulaseja, jotta töitä jaksetaan tehdä. Riittävässä valossa, erityisesti päivänvalossa, työteho lisääntyy ja väsymys katoaa. 

Päivänvaloa työpistevalaisimesta

Selectopin valaisin malleissa Hilite Led ja Flexlite Led päivänvalolamppu on vakiona. Hilite on pitkävartinen alumiininen valaisin, joka valaisee kirkkaasti suurenkin pöytäalan. Valaisin sopii myös teollisuuden käyttöön, joten päivänvaloa saadaan myös tehdastiloihin. Hilite kiinnitetään pöydän reunaan, joten se ei vie pöytätilaa, ja sitä on helppo siirtää. Sen päivänvalolamppu antaa valoa 2000K kirkkaudella, ja paras sijoituspaikka on sivuviistossa. 

Flexlite Led on pöytävalaisin ja sen päivänvalolamppu antaa hieman sinertävän sävyistä valoa. Tästä syystä valaisin on erinomainen valinta työpisteeseen, jossa on paljon keltaisia pintoja ja kattovaloja. Flexlite sopii myös migreenistä kärsiville, sillä sen jalustassa on kolmiportainen valaistusasteen säätö. Pöytävalo sopii valaisemaan pienempää työpöytää, ja se sopii loistavasti myös taukotiloihin, joissa voi rauhassa virkistäytyä päivänvalolampun loisteessa.

Toisin kuin päivänvalokennot, työpistevalaisimien päivänvalolamppuja ei käännetä suoraan kasvoihin, vaan niiden annetaan valaista epäsuorasti. Valaisimen sijoittaminen oikein on tärkeää, jotta hyöty olisi mahdollisimman suuri. Tästä syystä on hyvä pyytää ammattilaisen apua päivänvalolampun valintaan ja sijoittamiseen. Me Selectopilla autamme mielellämme!

 

selectop_CTA.png