PYSTYHIIRET

Langaton_pystyhiiri.jpgHiirityöskentely rasittaa rannetta, kyynärniveltä, olkaniveltä sekä niska-hartiaseutua. Pystyhiiret on valmistettu helpottamaan kyseisten nivelten ja lihasten kiputiloja sekä sairauksia. Huono ergonomia hiirityöskentelyssä aiheuttaa ryhdin huononemista, koska pyrimme kompensoimaan sitä selän asentoa muuttamalla joko eteen tai sivulle. Lisäksi niska-hartiaseutu jännittyy ja kipeytyy. Pystyhiiren avulla voi jo ennakkoon ehkäistä erilaisten rasitustilojen ja sairauksien syntyä. 

Miksi valitsisin pystyhiiren?

Pystyhiiri on oiva valinta silloin, jos podet pahoja nivelongelmia tai tennis-/golfkyynärpäätä eli hermokipuja. Hiiren vaihtaminen on hyvä tehdä jo ennakkoon, jos oireita on vähänkin ilmaantunut. Erikoishiiriin kuuluva pystyhiiri on hyvä vaihtoehto myös siinä tapauksessa, jos keskihiiri ei tunnu hyvältä tai työpisteesi on erityisen ahdas. Pystyhiiristä löydät mallin sekä oikeaan että vasempaan käteen.

Keskihiireen verrattuna pystyhiiri on niin sanottu helppo ratkaisu, sillä se toimii samalla tavalla kuin normaali tietokonehiiri. Se ohjaa käden luonnollisessa asennossa pöydälle, jolloin olkanivelen, kyynärnivelen ja ranteen kierto jää pois. Tätä kautta hartia ei pääse nousemaan. Käsi myös pysyy paremmin lähempänä näppäimistöä, jolloin työasento pysyy kokonaisvaltaisemmin ergonomisena. Tarvittaessa pystyhiiren kanssa voi käyttää ranne- ja/tai kyynärtukea. 

Pystyhiirimallit

Select Komfi-pystyhiiri on sirompaan käteen sopiva pieni ja kevyt hiiri. Malli sopii myös pieneen perushiireen tykästyneille sekä läppärin käyttäjille, jolloin hiirtä täytyy kuljettaa mukana. Komfista löytyy langallinen ja langaton malli, joten voit valita työpisteeseen ja työskentelytapaasi sopivan hiiren. Hiiren perustoimintojen lisäksi Komfista löytyy myös eteen- ja taakse-painikkeet, mikä nopeuttaa nettisivujen selausta. Komfi-pystyhiiri on myös erittäin tarkka (1600 DPI) ja se on helppo kytkeä USB-johdolla koneeseen kuin koneeseen. Plug&Play-toimintonsa ansiosta hiiri on heti käyttövalmis.

Select Delux-pystyhiiri on hieman korkeampi ja jykevämpi malli, joten se sopii isokätiselle/pitkä sormiselle henkilölle. Tarkkuutta eli hiiren nopeutta voit itse vaihtaa nappia painamalla (800/1600DPI). Hiiressä on kädelle oma pieni tuki, joten et välttämättä tarvitse hiirimattoa Deluxia käyttäessäsi. Tuki on myös irrotettavissa. Myös Deluxissa on Plug&Play-toiminto sekä USB-liitäntä. Hiiri on langaton.

Selectopin edustajat auttavat mielellään pystyhiiren valinnassa. He myös opastavat hiiren käytössä. Tarvittaessa räätälöimme koko työpisteesi tarpeesi mukaan.

 

selectop_CTA.png