SELKÄTUET

5283_Comfort_selkatuki_2.jpgTuntuuko, että toimistotuolisi ei tue selkääsi riittävästi, vaikka asetuksia on säädetty? Onko sinulla notko lanneranka tai kärsitkö kroonisista selkäkivuista? On mahdollista, että tarvitset selällesi lisätukea ja helppona ratkaisuna on selkätuki. Selkätuen asettaminen työtuoliin on helppoa ja sillä saa vanhastakin työtuolista taas ergonomisemman. Mikäli olet lyhyt henkilö, ja olet perinyt työtuolin pitkältä työntekijältä, voit selkätuen avulla pienentää työtuoliasi, eli tulla lähemmäs etureunaa istumaan.

Selkätuen käyttö ja hyödyt

Selectopin Comfort -selkätuki on lämmön ja painon mukaan mukautuva, kangaspintainen tuki erityisesti alaselälle. Mukautuvuutensa ansiosta se sopii jokaiselle, koska se muotoutuu selän mallin mukaan. Selkätuessa on jo valmiina alaselän kaarta tukeva muotoilu, joten sen asettaminen on helppoa. Comfort-tuen voi helposti kiinnittää tuoliin kuin tuoliin säädettävien kuminauhojen ja kiinnitysklipsien avulla.

Selkätuen avulla voi myös vaihdella työasentoa, eli tukea ei tarvitse käyttää kokopäiväisesti. Alaselän vaivat ovat usein rasitusperäisiä, paineesta johtuvia vaivoja. Selkärangan välilevyt kuluvat, mikäli selkää ei liikuteta, sillä välilevyt saavat aineenvaihduntansa liikkeen ja siitä aiheutuvan paineen kautta. Pitkä paikallaan olo saa välilevyt ohenemaan ja kulumaan, jolloin selkärangan nikamat eli luut alkavat hangata toisiaan ja hermot jäävät kiristykseen. Virheelliset asennot saavat myös lihakset kiristymään ja venymään, mistä aiheutuu lisää kipuja.

Hyvä alaselän ergonomia vaikuttaa koko selkään, niskaa myöden, koska ne ovat suorassa yhteydessä toisiinsa. Selkätuen käyttö auttaa usein myös niska-hartiavaivoihin, koska asento muuttuu ergonomiseksi kokonaisvaltaisesti. Selkätuki auttaa säilyttämään asennon ryhdikkäänä, jolloin syvät selän ja vatsan lihakset pysyvät aktiivisina. Hyvät syvät lihakset tukevat selkärankaa ja ennaltaehkäisevät sekä parantavat selän kiputiloja. Monet selkäsairaudet johtuvat juuri huonosta ydintuesta, joten on tärkeää huolehtia oman selkänsä asennosta myös töissä. 

Comfort-selkätuki töihin

Toimistomaailma ei ole ainoa paikka, jossa selkävaivat ja pitkään istuminen ovat ongelma. Selkätuen tarve tulee esiin monissa muissakin työpaikoissa, kuten takseissa, rekoissa, raskasteollisuuden työkoneissa ja niin edelleen. Ergonomisen työasennon pitäminen missä tahansa istumatyössä on erittäin tärkeää. Comfort-selkätukea voidaan käyttää helpon kiinnitysmekanisminsa ansiosta tuolissa kuin tuolissa, mutta myös esimerkiksi auton istuimessa. Edustajamme kertovat mielellään lisää.

 

selectop_CTA.png