TYÖPISTEMATOT

Yoga_Fashion_tyopistematto.jpgIstumatyöstä aiheutuu usein erilaisia rasitustiloja ja kipuja, mutta myös seisomatyö tuo keholle haasteita. Seisominen on myös nouseva trendi työpaikolla, koska sähköpöytien käyttö on lisääntynyt. Seisominen kovalla alustalla rasittaa alaraajojen niveliä (lonkka, polvi, nilkka), jota kautta usein myös selkä kipeytyy. Jos alusta on vielä kylmä, häiritsee se aineenvaihduntaa sekä verenkiertoa, mikä tuo tullessaan lisävaivoja. Jalkojen väsyessä ja kipeytyessä alamme seistä niin sanotusti toispuolisesti, eli vaihdamme painoa jalalta toiselle, jolloin asento muuttuu epäergonomiseksi. Seisomatyössä on tärkeää huolehtia, että pitkät, paikallaan oltavat hetket seisottaisiin pehmeämmällä, lämpimällä alustalla, jotta voidaan välttää seisomisesta aiheutuvat rasitustilat. Työpistematot vähentävät nivelille kertyvää painetta ja lisäävät aineenvaihduntaa alaraajoissa. 

Työpistematon valinta

Selectopilta löytyy työpistematot työtilaan kuin työtilaan. Comfort Flow -työpistematto on nitriilikuminen, rei’itetty mattomalli, joka sopii käyttöön leipomosta raskasteollisuuteen, sillä se kestää öljyjä ja lämpöä. Matto on myös helppo pitää puhtaana, koska se voidaan pestä jopa teollisesti ja nesteet sekä lika valuvat sen rei’istä pois maton päältä. Tämä lisää myös työturvallisuutta, sillä matosta ei tule liukasta. 

Yoga Fashion – työpistematto on kangaspintainen ja erittäin pehmeä seistä. Maton sisus on polyuretaania, joten se kestää kulutusta. Yoga Fashion on erityisesti toimistotilojen matto, eli sopii erinomaisesti sähköpöydän kanssa työskenteleville. Maton puhtaanapitoon riittää säännöllinen imurointi, ja sitä on helppo siirtää tarpeen mukaan. 

Yoga Step Zedlan – työpistematto on kumipintainen ja marmorikuvioitu mattomalli myös hieman siistimpiin tiloihin (apteekit, kaupat ym.), mutta ne kestävät hieman kosteuttakin. Yoga Step Zedlan sopii myös toimistotyöhön, mikäli joskus työpistettä täytyy käyttää myös ulkokengillä tai sen yli pitää päästä rullaamaan esimerkiksi satulatuolilla. 

Yoga Deck -työpistematto on saatavilla metritavarana, eli se voidaan mitoittaa työpisteisiin, joissa on tarve myös hieman liikkua. Pinta on kohokuvioitu, mikä estää liukastumista. Yoga Deck sopii kaikkiin työpisteisiin raskasteollisuutta lukuun ottamatta. Työpistemattojen mitoittaminen:Selectopin jokaisessa mattomallissa on kantatut reunat, eli kompastumisriskiä ei juuri ole. Yoga-mattojen pohja on kuminen, eli matto ei myöskään pääse liukumaan pois alta. Comfort Flow -työpistematon materiaali on itsessään jo kumia, eli se pysyy erinomaisesti paikallaan.

Kaikista mattomalleista löytyy eri kokoja, ja ne onkin hyvä mitoittaa työpisteisiin edustajan avustuksella. Jokaisella matolla on eri ominaisuuksia, joten on mahdollista, että työpaikan kaikkiin pisteisiin ei tule samaa mattomallia. Tästäkin syystä on siis tärkeä käyttää ammattilaista apuna, jotta valinnat ovat toimivia. Työpistematot ovat loistavia välineitä rasitusvammojen ennaltaehkäisyyn, mutta myös oleellinen osa vaivojen parantamisessa.  

 

selectop_CTA.png