TYÖPISTEVALAISIN

9030_31_Flexlight.jpgValo on työpisteen sydän, joka pitää meidät virkeänä koko työpäivän. Mikäli työpiste on huonosti valaistu, väsyt herkemmin ja silmät rasittuvat. Päätteellä työskentely lisää silmien rasitusta, väsymistä ja kuivumista, mikä taas heikentää työtehoamme. Huonosti valaistussa työpisteessä silmän lihakset joutuvat työskentelemään voimakkaasti, erityisesti siirrettäessä katse päätteeltä paperille, mikä nopeuttaa muun muassa ikänäön kehittymistä. 

Työpistevalaisimen käyttö

Työpistevalolla on aina paikkansa, mutta valontarve on myös mitattavissa. Suositusten mukaan yleisvalon tulisi työpisteellä olla 500–600 luxia. Tämän määrän valoa tulisi syntyä kattovalosta sekä luonnonvalosta (ikkunoista tuleva valo) yhteensä. Itse työpisteellä, jossa paperit sijaitsevat pöydällä, tulisi valoa olla 800–1200 luxia. Työpistevaloa ei siis tarvita näytön yläpuolella tai välittömässä läheisyydessä, vaan on katsottava, että valaisin sijoitetaan sinne, missä paperityöt tehdään.

Työpistevalon tulee olla pehmeän sävyinen, mutta kirkas, jotta se valaisee riittävästi silmää rasittamatta. Tästä syystä esimerkiksi keltainen sävy on huono, sillä se ei valaise riittävän tehokkaasti ja edesauttaa ikänäön kehitystä. Valaisimen tulee myös olla riittävän laaja-alainen, eli sen tulisi valaista tarvittava pinta-ala. Isoilla työpöydillä on hyvä pitää isoa, pitkävartista ja helposti siirreltävää valoa, kun taas pienemmällä työpöydällä riittää pienempi, pöytämallinen valaisin. 

Työpistevalaisimen valinta

Selectop on valikoinut tuotteisiinsa tehokkaita ledtyöpistevalaisimia, joiden avulla työpiste on helppo valaista. Pitkävartinen Hilite Led-työpistevalaisin on suurenkin työpisteen valaisin, joka sopii myös teollisuuden käyttöön. Hilite tuottaa ns. päivänvaloa ilman UV:n ikäviä vaikutuksia, joten valaisimen käyttö myös virkistää. Pitkän vartensa ja pöydänreunakiinnityksensä ansiosta valoa voi siirrellä tarpeen mukaan. Hilite ei heijasta näytöiltä, joten silmät eivät joudu rasituksen alle, vaikka valaisimen sijoittaisi päätteen välittömään läheisyyteen. 

Flexlite Led-työpistevalaisin on puolestaan murrettu päivänvalovalaisin ja se tuottaa hieman sinertävämpää valoa. Tämä valaisin sopii erinomaisesti hieman pienempiin työpisteisiin, ja murretun päivänvalonsa ansiosta se syö ympäristön keltaisuutta. Flexlite on pöytävalaisin, jossa on taipuva varsi. Täten myös tämä valaisin on helppo siirtää tarpeen mukaan kohteesta toiseen. Flexlite Led-työpistevalaisin sopii myös migreenistä kärsiville, koska sen jalustassa on kolmiportainen himmennin. Voit siis itse säätää valon tehoa omien mieltymyksiesi mukaiseksi.

Työpistevalaisinta on hyvä kokeilla ennen valintaa. Edustajamme näyttävät mielellään sinulle vaihtoehtoja, ja sijoittavat valaisimet suoraan oikeille paikoilleen. Työpistevalo on aina hyvä satsaus itseen, sillä sen avulla parannat jaksamistasi ja työtehoasi. 

 

selectop_CTA.png